Recensie // Rosamund Hodge – Cruel Beauty

4.5/5 sterren!

Een hervertelling van Belle en het Beest, maar dan met een duistere twist. I love it ❤

In het koninkrijk van Arcadia heeft de lucht de kleur van perkament. De zon is een zwak licht dat wazige schaduwen over het landschap werpt. De orde van de Resurgandi wacht het juiste moment af om zijn wraak uit te oefenen op degene die Arcadia heeft afgesloten van de rest van de wereld: de prins der demonen.
Die wraak komt in de vorm van Nyx Triskelion. Voordat ze geboren werd, heeft haar vader haar vrijheid al verspeeld door haar aan zijn grootste vijand te verkopen: wanneer ze zeventien wordt, moet ze met de demonenprins trouwen. Nyx is zich dit maar al te bewust; vanaf haar jonge jaren wordt ze getraind om de prins te verslaan, zonder te weten of dit wel mogelijk is. Een grimme toekomst voor een jong meisje. Leven of dood, wat zal het worden?
Nyx is een harde tante; ze is verbitterd en wordt vergiftigd door haatgevoelens voor haar familie. Toch is ze vastbesloten om haar toekomstige echtgenoot te verslaan en wil ze wanhopig graag dat er iemand van haar houdt. Haar karakterisering is heerlijk genuanceerd, waardoor Nyx gelukkig geen Mary Sue wordt, maar een absolute badass!
Haar tegenstander, de demonenprins die zichzelf overigens Ignifex noemt, is een ongrijpbaar personage. Hij sluit verraderlijke deals met onnozele halzen, maar waarom? En waarom verlaat hij zijn kamer nooit ’s nachts? Ik vond de interacties tussen Nyx en de prins prachtig, vooral aan het begin, wanneer Nyx achter de zwakke plekken van Ignifex probeert te komen.
Het enige probleem dat ik met dit boek had, was dat er een behoorlijke infodump zit aan het begin van het verhaal. Hodge vertelt alle achtergrondinformatie in één keer, wat op den duur een beetje slepend wordt. Een slome start dus, maar de rest van het boek leest als een trein.

Helaas is dit boek (nog) niet vertaald, dus hij is alleen beschikbaar in het Engels.

Rosamund Hodge – Cruel Beauty
Uitgever: Balzer + Bray
ISBN: 9780062224736

Advertenties

2 gedachtes over “Recensie // Rosamund Hodge – Cruel Beauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s