De allerleukste webseries voor boekenfans #2

Toen ik bedacht dat ik over webseries wilde schrijven, had ik me niet gerealiseerd hoe veel ik er al gezien heb. Maar er verschijnen nog steeds nieuwe series, die ik allemaal ga volgen zodat ik de leukste eruit kan pakken. Vorige week verscheen deel #1 en vandaag deel #2 van de allerleukste webseries voor boekenfans! Vandaag ga ik het hebben over een bewerking van Jane Austen, eentje van een Brontë-zus en een Shakespeare-hervertelling. Let’s get to it. 

4. From Mansfield with Love (bewerking van Mansfield Park)
Doorgaans is Mansfield Park één van de minder geliefde romans van Jane Austen en wordt het vaak ‘te saai’ en ‘te serieus’ genoemd. Het is waar dat het boek wat minder speels en humoristisch is dan Austens andere boeken, maar dat neemt niet weg dat het een erg goed verhaal is. En om dit nog eens te benadrukken, is er nu een webserie verschenen die alle liefde, vriendschap en humor (ja, want die is er dus wel) die in de personages en de intrige zit, feilloos naar voren weet te brengen, waardoor From Mansfield with Love één van mijn lievelingswebseries tot nu toe is!
Frankie Price werkt op Mansfield Park als dienst-/kamermeisje/huishoudster/manusje-van-alles in het hotel van de familie Bertrand. Ze is jong, maar heeft geen idee wat ze met haar leven moet doen en Mansfield Park is vertrouwd, dus ze blijft. Dan arriveren Henry en Mary Crawford om één van de vleugels van het hotel te renoveren, wat de familie en hun hotel helemaal op zijn kop zet. Frankie probeert zich staande te houden, maar wat kan ze doen als haar Mansfield Park niet meer zo vertrouwd voelt als het ooit deed?

In From Mansfield with Love zit zo veel plezier dat je je na afloop afvraagt waarom je ook alweer vond dat Jane Austen oubollig was (als je dat al vond). Franny Price, die in de webserie heel hip Frankie heet, wordt perfect gespeeld door Holly Truslove, die de oprechtheid en de kwetsbaarheid van het personage samen weet te brengen in haar spel. Frankie lijkt net een echt meisje; ik heb dan ook meerdere malen aan haar gedacht als aan een echte persoon. Ik stond er zelf van te kijken.
Ik kan hier nog zo veel over zeggen, maar dat past niet, dus één afsluitend woord: KIJKEN.

Format: vlogs
Aantal afleveringen: 100
Gebaseerd op: Mansfield Park, Jane Austen
Genre: romantiek, komedie
(Kijk ‘m hier!)

5. The Autobiography of Jane Eyre (bewerking van Jane Eyre)
Deze verscheen begin 2013 aan het Youtube-firmament en was, net als The Lizzie Bennet Diaries, gefilmd als een serie vlogs vanuit het oogpunt van een jonge vrouw. Jane Eyre wordt bijleslerares voor de dochter van een steenrijke CEO genaamd Rochester. Haar eerste indruk van haar nieuwe baas is niet zo goed en dat is wederzijds, want hij rijdt haar bijna aan in zijn dure auto. Dat Jane de nieuwe lerares van zijn dochter is, valt niet in goede aarde, maar Jane zet door en ze verovert haar plek in het huishouden. Maar onder de oppervlakte broeit er iets… is het liefde? Of waanzin?

JaneEyre1JaneEyre2JaneEyre3JaneEyre4

Met 95 afleveringen die zo’n drie tot acht minuten duren hebben we hier een webserie te pakken waar je een wel een tijdje mee zoet bent. Maar dat is alleen maar goed, want je kan jezelf nooit lang genoeg blootstellen aan de charme van Jane Eyre, die briljant gespeeld wordt door actrice Alysson Hall. Haar optreden is zo natuurlijk dat ze de vele scènes die ze alleen doet gemakkelijk draagt. Verder wordt het mysterieuze element goed opgebouwd, want de duistere sfeer die om Rochester en zijn ‘gezin’ hangt wordt vanaf het begin al neergezet met een verlaten parkeerterrein waar Jane op het welkomstcomité, dat veel te laat is, moet wachten. In de loop van de serie wordt de spanning steeds verder opgebouwd. Zeker de moeite van het kijken waard!

Format: vlogs
Aantal afleveringen: 95
Gebaseerd op: Jane Eyre, Charlotte Brontë
Genre: mysterie, romantiek
(Kijk ‘m hier!)

6. Lovely Little Losers (bewerking van Love’s Labour’s Lost)
Weet je nog dat ik het over Nothing Much To Do had? Nou, surprise, deze webserie is het vervolg hierop! Dus als je mijn eerste blogpost over webseries nog niet hebt gelezen, klik dan hier voor mijn lofzang op Nothing Much To Do! (En kijk het, alsjeblieft).
Duuus… Lovely Little Losers is het eerste ‘tweede seizoen’ op deze lijst en alle losers uit NMTD komen weer terug. Samen met wat nieuwe vrienden en vriendinnen werken ze zich nogmaals in de nesten, want ditmaal hebben ze het lumineuze idee om regels op te stellen. Waarin gesteld wordt dat ze geen van allen liefdes- of anderzijds romantische relaties mogen aangaan. En laten er twee nou een beetje verliefd op elkaar zijn. Oeps.


Ik ga niet te veel meer verklappen, want voor wie NMTD nog niet gezien heeft zou dat het kijkplezier verpesten (want ze gaan Nothing Much To Do kijken, al weten ze het misschien nog niet). Voor de rest: jullie mogen de continuing story van Ben, Pedro en Balth niet missen! Want de sprankelendste personages zijn weer terug and they brought their friends, en ze zitten nu op de universiteit, en iets met clandestiene relaties en zo. Dus.

Nu snap je er niks van. Maar als je deze webserie kijkt wel. Dus je weet wat je te doen staat. Wederom een briljante bewerking van een komedie van Shakespeare.

Format: vlogs en opnames in guerrilla-stijl
Aantal afleveringen: 80
Gebaseerd op: Love’s Labour’s Lost, William freakin’ Shakespeare
Genre: humor, romantiek
(Kijk ‘m hier!)

Hope you liked it! Hadden jullie al eens van het concept ‘webserie’ gehoord?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s