Lollig lijstje// Als je de hitte zat bent, lees dan…

Terwijl ik dit schrijf, zit ik half te smelten op de bank en smacht ik naar wat verkoeling, want man, wat is het vandaag (woensdag 20 juli) heet. Om die reden een lijstje met boeken die je kan lezen als je de hitte he-le-maal zat bent!
Schimschaduw

1. Schim en Schaduw – Leigh Bardugo
Dit YA-boek speelt zich af in een Russisch-aandoende toendra met sneeuwwitte bergtoppen, waar de hoofdpersonen op den duur doorheen moeten sjouwen. Ze vriezen bijna dood, maar denk je eens in hoe veel koeler het daar is dan hier! Het perfecte boek om even te vergeten dat je bijna een geroosterde biefstuk bent.
victoriaanse huis

2. Het victoriaanse huis – John Boyne
Van deze roman krijg je sowieso de rillingen (en dan ben je goed op weg naar wat verkoeling), want niet alleen speelt het verhaal zich af in winters en dus ijskoud Londen,
maar er komen ook enkele verkillende spoken in voor… genoeg om het héél koud van te krijgen.

landkleerkast

3. Het betoverde land achter de kleerkast – C.S. Lewis
Need I say more? Lucy ontdekt een betoverd land achter een kleerkast waar het voor eeuwig winter is, inclusief ijskoningin en een faun met sjaal (of is dat alleen maar in de film?). Hoe dan ook is Het betoverde land achter de kleerkast een ideaal boek om de warmte even te vergeten.

 

nevelprins

4. De nevelprins – Carlos Ruiz Zafón
Dit YA-boek speelt zich af aan de Engelse kust, waar het niet alleen eeuwig waait, maar waar regendruppels geen onbekend verschijnsel zijn. De perfecte setting om je te ontdoen van je zweetdruppels en mee te leven met een bloedstollend mysterie over… bewegende standbeelden?

 

5. Landgoed Longbourn – Jo Bakerlongbourn
En ten slotte het modderigste boek in dit lijstje. Landgoed Longbourn vertelt het verhaal van Pride & Prejudice vanuit het oogpunt van de bedienden. Er komt beduidend meer blubber, regen en kou in voor dan in het oorspronkelijke verhaal. Wil je dus doen alsof je geen plasje mens bent, lees dan dit boek.
Tot zover mijn suggesties voor hitte-vermijdende leesboeken. Ik hoop dat je er wat aan hebt ;).

Advertenties

2 gedachtes over “Lollig lijstje// Als je de hitte zat bent, lees dan…

  1. neverdullmoments zegt:

    Ik zal hier ook nog even gezellig reageren! Ik ben nu zelf bezig in een boek van Hella Haasse (Het woud der verwachting), ook niet echt hitte-bestendig met al die details haha. Vogeltjes leiden al gauw af! Landgoed Longbourn staat nu dus op mijn lijstje, thanks! 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s